Friday, January 04, 2008

Dile kolay...


Bugun oynanan Lottomatica Roma maci ile birlikte Euroleague tarihinde 1000 havatopu barajini gecen ilk oyuncu oldu Mirsad. 99-00 sezonunda da NBA'de oynayan ilk Turk unvanini almisti Bay Ribaund...

Cska Moskova, Montepaschi Siena, Ulker ve son olarak da Fenerbahce olmak uzere 4 degisik takimda oynadigi 7 yillik sure boyunca aldigi havatoplariyla Avrupa'nin havatopu konusundaki en onemli isimlerinden birisi oldu. Kendisinin havatopu konusundaki en yakin rakibi Denis Marconato'nun henuz 840 havatopunda olmasi da Mirsad'in bu konuda rakiplerinin ne kadar onunde oldugunun bir gostergesi.

Sevmeyeni seveninden coktur Mirsad'in, delidir, bazilari bencil oldugunu bazilari da istatistik hastasi oldugunu soyler, saha disinda mesafelidir ama her ne olursa olsun saha icinde hirsiyla hem takimina hem tribundeki taraftarlara pozitif bir enerji verir. Bu sene ilerleyen yasinin da etkisiyle zaman zaman savunmada -ozellikle Euroleague'de - rakip 4 numaralara karsi aksasa da adini takim listesinde gormek farkli bir guven veriyor taraftara.

Nice ilklere nice 1000'lere Mirsad Turkcan....

No comments: